Strokovnjak za špedicije, industrijske obrate in podjetja za odvoz odpadkov

Tip TAURUS je bil razvit posebej za špedicije, industrijske obrate in podjetja za odvoz odpadkov, kot tudi za obrate za industrijsko čiščenje (Lohnwaschanlagen -so sicer čistilnice, ki perejo za druga podjetja). Z obsežno opremo tega tipa naprave nobena potreba ne ostane neupoštevana. Logično sestavljena razporeditev naprave in v svetu tisočkrat preverjene pogonske enote iz hiše Christ so osrednji sestavni del tega koncepta pralnice.

Pravno obvestilo: Sledeče fotografije prikazujejo opremo, ki jo je potrebno doplačati. Pridržujemo si pravico do sprememb konstrukcije in izvedbe.

Dvojni uležajeni stranski valji

Z obeso, ki ne zahteva vzdrževanja, in z dvojno uležajenimi stranskimi valji je zagotovljeno, da se lahko tudi težavnejše oblike vozil, kot npr. vozilo za silažo ali vozilo z rezervoarjem skrbno in tekoče operejo. Stabilen in enakomeren pritisni tlak na celotno površino vozila omogoča čist rezultat pranja.

Optimalen pritisni tlak krtač

Krmiljenje pralnih valjev poteka elektronsko (SPS) in uravnava pritisni tlak krtač. Na tak način je zagotovljeno skrbno in nežno pranje, ki sledi linijam vozila. (Zato se tudi najtežavnejše oblike vozil operejo skrbno in efektivno).

Frekvenčno krmiljen pogon

Frekvenčno krmiljeni pogoni zagotavljajo miren zagon in ustavitev naprave, zaradi česar se obvarujejo pogoni in vozne tirnice. Z vozno hitrostjo med 6-18 m/min je možno realizirati najkrajše čase pranja.

Posebni programi pranja

Prednja ogledala tovornjaka: dodatni pralni program “Prednja ogledala tovornjaka” avtomatsko obide ogledala. Zapiranje ogledal več ni potrebno. Posebni programi kot je zaščita nakladalne rampe in pranje medprostorov pri prikolicah tovornjakov so vključeni že v standardni model in nudijo največjo možno varnost pri izbiri pralnega programa.  Pralne programe, prilagojene željam posameznih strank za posebna vozila lahko realiziramo individualno.

Oprema

Z našim obsežnim programom opreme, kot so oboki za kemično predpranje, visokotlačna oprema in sistemi za pranje podvozja vozila, je možno pralno tehniko individualno prilagoditi vašim potrebam.

Iz prakse v prakso

Dolgoživost in serijske izvedbe, ki ne terjajo veliko vzdrževanja, so poglavitne značilnosti naše pralnice za gospodarska vozila TAURUS. Toga izvedba portala, ki se ne zvija, v povezavi z voznimi tirnicami iz valjanega masivnega jekla zagotavljajo maksimalno miren tek in  kakovost čiščenja. Notranje cevi razpršilnih sistemov so serijsko izdelane iz legiranega jekla.

Specialna naprava za vleko kablov

Naša posebna naprava za vleko kablov je izdelana iz aluminija, s stabilnimi kabelskimi vozički. Dovodna napeljava za elektriko in vodo je položena v vodila tako, da ne potrebuje veliko vzdrževanja. Nosilce dvorane do 6 metrov dolžine razmika lahko tako brez težav premostimo.

Pred škropljenjem dvojno zaščitena stikalna naprava

Naša stikalna plošča je v dvojnem okrovu in vodotesno (IP 65) integrirana v portalni nosilec. Ker so dostopna vratca na sprednji strani, je omogočen direkten dostop do krmiljenja tudi pri ozkih pralnih halah, tehnika pa je optimalno zaščitena.

Še večja učinkovitost z optimalnim visokotlačnim pranjem (do 80 barov)

Po želji prejmete naš posebni visokotlačni JETSTREAM, ki je opremljen z oscilirajočimi visokotlačnimi šobami za točkovne curke. To visokotlačno napravo je možno dobiti v stacionarni in v integrirani izvedbi.

Stacionarna izvedba se uporablja predvsem pri industrijskem pranju (Lohnwaschbetrieb). Vozila se tako predoperejo že pri vstopu v pralno halo. Vhodni čas je učinkovito izrabljen, ročno predpranje pa zreducirano na minimum.

V pralni portal integrirana rešitev JETSTREAM je uporabna povsod tam, kjer je na voljo manj delavcev ali pa oblika vozila zahteva veliko predčiščenja s strani delavcev.

Galerija slik

Multimedija