Piškotki

Spletna stran podjetja deluje s pomočjo t.i. piškotkov (angl. cookies), ki so pomembni za zagotavljanje spletnih storitev, uporabljajo pa se za shranjevanje podatkov o stanju posamezne spletne strani, za pomoč pri zbiranju statistik o uporabnikih in obiskanosti spletnega mesta itd. Ob vstopu na spletno stran se na napravo naložijo samo tisti piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletne strani (npr. za nakupovalno košarico). Ostali piškotki se bodo naložili samo s posameznikovo privolitvijo. Nastavitve lahko posameznik kadarkoli spremeni in piškotke izbriše (navodila se nahajajo na spletnih straneh posameznega brskalnika).

Piškotki spletne strani www.elesprom.si

Analitika
_ga → Google Analytics nastavi ta piškotek za izračun podatkov o obiskovalcih, sejah in akcijah ter spremljanje uporabe spletnega mesta za analitično poročilo spletnega mesta. Piškotek anonimno shrani informacije in dodeli naključno ustvarjeno številko za prepoznavanje edinstvenih obiskovalcev.
_gid → Google Analytics nastavi ta piškotek za shranjevanje informacij o tem, kako obiskovalci uporabljajo spletno mesto, hkrati pa ustvari analitično poročilo o uspešnosti spletnega mesta. Nekateri zbrani podatki vključujejo število obiskovalcev, njihov vir in strani, ki jih obiščejo anonimno.

Izvedba
_gat → Google Universal Analytics nastavi ta piškotek, da omeji stopnjo zahtev in tako omeji zbiranje podatkov na spletnih mestih z veliko prometa.

Delujoč
cookie_notice_accepted → Uporablja se za preverjanje, ali je mogoče namestiti piškotke.