Glavno območje pranja

Oblikovni valji (Rocker)

Oblikovna pralnica KONTEX, 2 valja, PV (pralna višina) 1.100 mm

Bistveni vgradni del na pralni stezi. Služi pranju pragov in blatnikov kot tudi spodnjim stranskim ploskvam. Okvir je iz nerjavečega jekla. Stranska pralna višina: 1.100 mm.

Oblikovna pralnica MINI-KONTEX, 2 valja, PV 500 mm

Specialni agregat za področje pragov, spodnjih stranskih ploskev in platišč. Položaj nagiba nastavljiv. Okvir iz nerjavečega jekla. Stranska pralna višina: 500 mm.

Oblikovna pralnica MINI-KONTEX, 2 valja, PV 1.900 mm

Ne ustreza le za pranje stranskih površin, ampak tudi kot agregat za stransko polituro znotraj območja poliranja (profilirana valjčna obroba). Okvir iz nerjavečega jekla. Stranska pralna višina: 1.900 mm.

EVOLUTION pralni portal EVO-1

Pralni portal Evolucija EVO-1, 2 valja ali 3 valji

Stabilni okvir iz pocinkanega jekla s praškastim lakiranjem Duplex in plastičnimi vrati. Stranski valji operejo vozilo na sprednji, stranski in zadnji strani. Odpiranje valja poteka preko merjenja delovne moči na električnem valjčnem pogonu preko zračnocilindričnega sistema, krmiljenje pritisnega tlaka z napenjalnim vzmetnim sistemom. Valji so lahko nastavljeni ekscentrično/neenakomerno na pralno os. (sredinsko prekrivanje z dvema paroma valjev).

FOLLOW-UP sistem strešnih valjev

Za obliki sledljivo pranje horizontalne površine vozila. Na sprednjem delu vozila vzpenjajoče, na zadnjem delu vozila spuščajoče (pnevmatska kotna pretvorba). Premikanje električno z vrvmi in frekvenčnim pretvornikom.

EVOLUTION pralni portal EVO-1 s prečnosredincem

Pralni portal Evolution EVO-1, 2 valja in 1 prečnosredinski

2 stranska valja nameščena spredaj pereta vozilo spredaj, na strani in zadaj. Valja se razpreta na podlagi merjenja delovne moči na električnem valjčnem pogonu preko zračno-cilindričnega sistema, krmiljenje pritisnega tlaka z napenjalnim vzmetnim sistemom. Valji so lahko nastavljeni ekscentrično/neenakomerno na pralno os (sredinsko prekrivanje z dvema paroma valjev). Električni prečnosredinski valj pere horizontalne ploskve in zgornje stranske ploskve na vozilu. Ta portal je po pihalnem sušenju lahko vgrajen kot sušilec tekstila.

EVOLUTION pralni portal EVO-2

Pralni portal Evolucija EVO-2, 2 valja ali 3 valji

Dve medsebojno vzporedno razporejena, profiliran stranska valja pereta vozilo spredaj, ob strani in zadaj (na sprednji strani sovozeče, na zadnji strani sledeče/sledi vozilu). Odpiranje in zapiranje stranskih valjev poteka preko elektromotorja z X-Rail-direktnim pogonom s pomočjo frekvenčnega pretvornika. Tirnice se med stranskim pranjem pnevmatsko nagnejo od pozicije sprednjega pranja na pozicijo zadnjega dela pranja. Po pranju vozila te tirnice odnese zračni cilinder spet na iztočno pozicijo.

FOLLOW-UP-sistem strešnih valjev: kompatibilen tudi z EVO-2.

Valjčni pogon kot direktni pogon

Direktni pogon za Evolution-stranska valja in FOLLOW-UP-strešni valj

Samo pri Christ-u je možno za standardni elektro motorni pogon izbirati direktni pogon za Evolution-stranska valja in FOLLOW-UP-strešni valj. S tem revolucionarnim pogonskim sistemom se poraba elektrike zniža do 30%, odvisno od uporabljenega pralnega materiala. Število vrtljajev se lahko ustrezno prilagodi izbranemu pralnemu materialu, ker je vsak direktni pogon kombiniran s frekvenčnim pretvornikom. Poznejša sprememba na pralne materiale z drugačnimi potrebami števila vrtljajev je možna brez stroškov za vgradnjo novih/drugih pogonov.

Vaša korist:

  • do 30% manjša poraba elektrike
  • Število vrtljajev nastavljivo pralnim materialom
  • natančna ureditev pritisnega tlaka
  • direktna menjava smeri vrtenja brez izgube časa
  • preprosta menjava pralnega materiala brez prenove

EVOLUTION pralni portal EVO-3

Pralni portal Evolution EVO-3, 2 valja ali 3 valji

Dva profilirana stranska valja pereta vozilo sredinsko-prekrivno, na koncu vozila poteka intenzivno sledenje. Odpiranje in zapiranje stranskih valjev poteka z elektromotorjem z X-Rail-direktnim pogonom s pretvornikom frekvence (PF). Tirnice se med stranskim pranjem pnevmatsko nagnejo od pozicije sprednjega pranja na pozicijo zadnjega dela pranja. Po pranju vozila te tirnice odnese zračni cilinder spet na iztočno pozicijo.

FOLLOW-UP-sistem strešnih valjev: kompatibilen tudi z EVO-3.

 

Sistem strešnih valjev KINEMATIC

Sistem strešnih valjev KINEMATIC, prostostoječi

Glede na definicijo izraza je KINEMATIC nauk o gibanju telesa v prostoru. Tudi naš strešni valj se giba – čisto brez pogonskega motorja, vrvi ali jermenov – horizontalno preko pranih površin vozil in celo po zadnji strani in jih opere preprosto in popolno. Protiutež drži balans in po potrebi poskrbi pnevmatski cilinder za izklop. Valjčni pogon se serijsko krmari preko frekvenčnega pretvornika. Preko tega frekvenčnega pretvornika se lahko nastavi tudi želeni pralni material in smiselno število vrtljajev.

Valjčna opravila

Pranje spredaj: Strešni valj se pomika s pogonom vozila kinematično navzgor.

Pranje horizontalnih sprednjih predelov vozila: S protiutežno nastavitvijo drži strešni valj svojo pozicijo.

Pranje horizontalnih predelov vozila: Strešni valj se dviga dokler ne doseže maksimalne višine vozila.

Pranje zadaj: Zadaj se strešni valj spušča do padajoče geometrije vozila.

EVOLUTION celostno pranje EVO-4

Pralni portal Evolution EVO-4, 2 valja

Čisto mehansko pnevmatski postopek pranja. Natančno in zanesljivo »kot švicarska ura«. Stranska valja pereta vozilo sredinsko-prekrivno, na koncu vozila sledi intenzivno sledenje. Odprtina stranskih valjev na sprednji strani vozila se opravi mehansko s premikom vozila naprej. Sledenje na koncu se opravi čisto mehansko z nastavljivo poševno lego X-Rail-tekočih tirnic. Tekoče tirnice se med stranskim pranjem pnevmatsko pomaknejo od pozicije sprednjega dela vozila na pozicijo zadnjega dela vozila. Po pranju vozila prenese zračni cilinder le-to spet v iztočno lego.

EVOLUTION pralni portal kombinacija EVO-4S

Pralni portal Evolution EVO-4S, 6 valjev

Varčen s prostorom in učinkovit kombiniran portal z naslednjo opremo:

1 par stranskih valjev EVO-4

1 par stranskih valjev EVO-1

2 FOLLOW-UP strešna valja

vgradna globina samo približno 9500 mm

Pralni portal Evolution EVO-4S, 5 valjev in 1 srednjeprečni

Varčen s prostorom in učinkovit kombiniran portal z naslednjo opremo:

1 par stranskih valjev EVO-4

1 par stranskih valjev EVO-1

1 FOLLOW-UP strešni valj, vgrajen spredaj

1 pralni sredinec prečno nihajoč, vgrajen zadaj

Polirni oboki / PROTECT-SHINE

PROTECKT-SHINE- napršilno politurna naprava, Alu-premium-obok, LED osvetljava

Visokokakovosten obok iz praškasto prevlečenega aluminija z LED osvetljavo ozadja za naročilo pahljačastega nanosa PROTECT-SHINE nano svetleče politure z dvema šobama. Vključeno vseploskovno polepljeno v PROTECT-SHINE-dizajnu in 25 kg PROTECT-SHINE Christ Car nege. Na vozilo nanešen PROTECT-SHINE se vtre s tekstilnimi pralnimi agregati, ki sledijo.

PROTECKT-SHINE- napršilno politurna naprava, DURAPROTECT-obok, neosvetljen

Obok iz praškasto prevlečenega nerjavečega jekla (DURAPROTECT) za nanos PROTECT-SHINE nano svetleče politure z dvema šobama. Vključeno vseploskovno polepljeno v PROTECK-SHINE-dizajnu in 25 kg PROTECT-SHINE Christ Car nege. Na vozilo nanešen PROTECT-SHINE se vtre s tekstilnimi pralnimi agregati, ki sledijo.

Za maksimalno moč

Zunanji vplivi obrabljajo lak na vozilu. Sijaj opeša. Z nanosom PROTECT-SHINE in polituro matiranje izgine. Z redno uporabo se zgradi vedno močnejša zaščitna plast. Lak na vozilu postaja vse gladkejši in zasije v novem Premium-sijaju.

Pralni sredinec prostostoječi

Pralni sredinec prečnoviseč, prostostoječ

Stabilni obok iz pocinkanega jekla s praškasto prevleko Duplex in z vrati iz umetnih materialov. Prečnosredinec na električni pogon s svojimi 4 DURAPROTECT zibajočimi prevzemi za pralni tekstil (npr. Teddytex tekstil iz mikrovlaken) pere s prečno visečimi trakovi iz tekstila k smeri vleke vozila horizontalne površine in zgornje stranske površine. Na pralnem sredincu je možno s sprednje strani vgraditi politurno pršilno napravo.

Multimedija