Prihranek časa z asimetrično razporeditvijo krtač

Prihranek časa je pri nakupu pralnice za avtobuse postal poglavitni razlog. To velja tako za privatna avtobusna podjetja kot tudi za podjetja javnega prometa. Logično premišljena asimetrična razporeditev krtač modela ECOBUS upošteva ta trend s skrajno učinkovitim rezultatom pranja. Vozila se operejo hitro in tako minimirajo obratovalne stroške podjetja. To se izplača predvsem pri čiščenju, ko poteka delo v večih izmenah. Da bi zagotovili dolgo življenjsko dobo te investicije, so vsi deli okvirja, vrtljive ročice ter pršilni oboki te naprave v celoti izdelani iz ognjeno pocinkanega jekla.

Potek pranja

Korak 1:

Avtobus potisne rotirajoče pralne krtače para krtač, ki sta v sredinski poziciji, navzven.

S tem se začne pranje prednjega dela vozila. Prvi par krtač, ki se nahaja na zunanji poziciji, čisti stranske ploskve vozila.

Korak 2:

Avtobus pelje ob odprtih vrtljivih ročicah skozi pralnico. Pnevmatsko krmiljene vrtljive ročice se pritisnejo ob stran vozila.

Rotirajoče pralne krtače obeh parov krtač pri tem čistijo stranske ploskve vozila. Pralne ročice, ki so predvidene za pranje zadka, se utirijo šele po popolnem odprtju prednjih pralnih ročic in čistijo od sredine proti zadnjemu delu stranske ploskve.

Korak 3:

Rotirajoče  krtače prvega para krtač pnevmatsko krmiljeno pritiskajo ob zadek vozila in tako čistijo od zunanje strani proti sredini zadka. Medtem pralne krtače drugega para krtač zaključijo čiščenje stranskih ploskev vozila.

Razširitve za ECOBUS

Dodatna nadgradnja s sistemom strešnih krtač omogoča temeljito čiščenje streh vozil. Strešna krtača je na razpolago za različne višine prehoda, ki je možna do potopne globine 300 mm.

Galerija slik

Multimedija