Centralna sesalna naprava (…in sesanje je zabavno)

Centralna sesalna naprava za prah

je prefektno dopolnilo za pralne centre s povečanim obsegom pranj in s tem tudi s povečano potrebo po sesalcih za prah. Naprava je lahko glede na filozofijo upravljalca zasnovana kot sesalec proti plačilu ali kot brezplačna možnost (stranka plača sesanje s plačilom pranja vozila). Sesalna mesta je na določenem zemljišču možno namestiti fleksibilno in v primernem številu. Pri tem je premostitvena razdalja med posameznimi sesalnimi mesti  in centralno sesalno napravo najkrajša možna, da je zagotovljen optimalen rezultat sesanja. Napeljava sesalnih cevi na posamezni sesalni točki se lahko pritrdi ali na napušč oz. na nosilce nadstreška ali alternativno na prostostoječe podporne konzole podjetja Christ. Zaradi dovoda gibke cevi od zgoraj je omogočen neomejen dostop za sesanje v avtomobilu. Sesalna mesta za avtomobile ne potrebujejo robnikov za ločevanje posameznih mest. Po želji je možno namestiti za vsako stran vozila eno sesalno točko.

Osnovni model – Centralna sesalna naprava za prah

HURRICANE, SOLO-različica

HURRICANE

Centralna sesalna naprava za prah HURRICANE podjetja Otto Christ AG je prefektno dopolnilo za pralne centre s povečanim obsegom pranj in s tem tudi s povečano potrebo po sesalcih za prah.

HURRICANE, SOLO-različica

SOLO-različica je opremljena s frekvenčno reguliranim 12,5 kW stranskim kanalnim kompresorjem in je projektirana za podjetja z do 10 sesalnimi mesti. Za odpraševanje so uporabljeni 4 zračni filtri s skupno 8 m² filtrirne površine. Zračni filtri se lahko vgradijo in demontirajo brez orodja.

Osnovni model Centralna sesalna naprava za prah

HURRICANE, DUO-različica

HURRICANE kot DUO-različica

Za velike sesalne parke z več kot 10 sesalnimi mesti nudi Otto Christ AG model HURRICANE kot DUO-različico z dvema stranskima kanalnima kompresorjema. Drugi kompresor se pri tem vključi avtomatsko odvisno od potreb. Na voljo so variante modela za 12 do 20 sesalnih mest. DUO-različica se odlikuje z večjimi filtrirnimi komorami s 7 zračnimi filtri in 14 m² skupne filtrirne površine.

Zbiranje umazanije poteka centralno in prijazno do uporabnika z Easy-Waste-Box, ki drži 100 litrov in jo je mogoče enostavno premikati z vgrajenimi transportnimi kolesi. Za podporo čiščenju filtrov je serijsko predvidena pnevmatska naprava s pnevmatskim kotlom. Pnevmatski kotel napaja pnevmatska naprava, ki se postavi poleg rezervoarja. Seslani park se lahko glede na filozofijo upravitelja zasnuje kot brezplačno sesanje ali kot plačljivo sesanje. Različne aktivacijske in plačilne možnosti zaokrožajo paleto produktov. Za prostostoječo namestitev modela HURRICANE so na razpolago raznolike variante kontejnerjev kot tudi podporne konzole za pritrditev napeljave odsesovalnih cevi in odsesovalnih gibkih cevi.

Aktivacija sesalne točke

Brezplačno sesanje

Načelo brezplačnega sesanja je zmeraj bolj priljubljeno pri strankah pralnic, saj je možno sesati tako dolgo, kot je potrebno, ne da bi bilo potrebno vstavljati denar. Brezplačno sesanje je magnet za stranke. Da se obratovalni stroški pokrijejo, vkalkulira upravitelj pralnice sesanje v ceno pranja vozila. Vendar je potrebno dovoz do pralnih točk planirati tako, da brezplačno sesanje brez poprejšnjega pranja vozila ni možno.

Sesanje proti plačilu

Na prosto dostopnih sesalnih mestih je lahko centralna sesalna naprava zasnovana tudi tako, da je mogoče sesati samo proti plačilu.

Sprejemnik kovancev

Samo v kombinaciji s ščipalnim ventilom. Potem ko vstavimo kovanec, se odpre ščipalni ventil in sesanje je omogočeno (časovno nastavljivo). Prostostoječo verzijo je mogoče kombinirati tudi z odsesovalnikom kovancev.

Centralni upravljalni avtomat*

Osebni avtomobil zapelje na enega od prostih sesalnih mest. Plačilo se odvije na upravljalnem avtomatu, postavljenem na osrednjem mestu. Stranka izbere željeno sesalno točko, nato se odpre ščipalni ventil in sesanje je omogočeno (čas je nastavljiv). Upravljalni avtomat je možno kombinirati z odsesovalnikom kovancev in čitalnikom za brezstične kartice.

* Slika prikazuje izgled Christ CAR CARE avtomata.Standard: karbonski izgled