Oprema in ostali pripomočki

Tehnični kontejner – sistemi pralnih prostorov

Christ – tehnični kontejner

Za namestitev oskrbne tehnike, če za to ni bilo možno z gradbenega področja urediti razpoložljiv prostor. Kontejner omogoča oskrbo za do 7 pralnih prostorov. Dovod poteka preko čelne dostopne puše z možnostjo zapore. Stene kontejnerja so iz sendvič elementov/ panelov/plošč.

COMPACT-kontejner, način izgradnje omare, za do 3 pralne prostore

Dohod je možen s štirimi stranskimi zaklenljivimi vrati od omar (kontejner ni prehoden). Stene kontejnerjev so iz sendvič-panelov.

Postrežna ureditev / izbira programov / sistemi pralnih prostorov

Prijazna postrežba pralnih programov

Modrosijoči gumbi za izbiro programa, ki so razporejeni logično v smeri urnega kazalca in LED-zaslon za prikaz cene in vrednosti ostalega nudijo izvrstno in prijazno postrežbo pralnih programov. Elektronski kontrolor žetonov sprejema kovance in žetone. Alarmno napravo je možno vgraditi v brizgalnike vode in v proti zmrzali varno ohišje.

 

Nadzorna plošča vgrajena v kontejner

Rešitev vgradnje za sosednje pralne prostore, ki mejijo na Christ-kontejner.

Nadzorna plošča CBT-WPS, DURAPROTECT, prostostoječe

Moderna, trpežna nadzorna plošča z visokovrednim DURAPROTECT-okvirjem iz nerjavečega jekla z Duplex praškastim nanosom (Christ standardna barva siva aluminij RAL9007)

Dohod k tehniki in plačilnemu avtomatu poteka skozi sprednja vrata, ki se zaklepajo. (Protivlomna varnost s poglobljenim okvirjem).

Možnost kombinacije z odsesovalnikom za kovance. Možnost: dodatna protivlomna varnost z dvema vstavljenima zapornima drogoma/palicama in obešankama.

Oprema pralnega boksa

Visokotlačna sulica z visokotlačnim nosilcem za sulice

Priročna in vzdržljiva visokotlačna pršilna sulica, ki je uporabljena za pralne programe, visokotlačno predpranje, splakovanje, konzerviranje z vročim voskom in splakovanje za sijaj. Okvir nosilca za sulice iz nerjavečega jekla.

Ščetka za peno z nosilcem za sulice

Sulica z nataknjeno mehko ščetko za peno, ki jo uporabimo za pralni program: temeljno čiščenje s ščetko in peno. Okvir nosilca za sulice iz nerjavečega jekla.

Kombiniran nosilec za visokotlačne sulice in ščetke za peno

Kombiniran nosilec za visokotlačne sulice in ščetke za peno. Hrani lahko tako visokotlačno puščico kot tudi ščetko za peno. Okvir nosilca za sulice iz nerjavečega jekla.

XXL-puščica za peno z nosilcem za puščice

Ročna in lahka puščica za pršenje pene posebno za nanos XXL-pene (za dobro penasto oblogo pri optimirani porabi kemije). Okvir nosilca za sulice iz nerjavečega jekla.

Enojna stropna vrtalka -360° Z-vrtalka

V kombinaciji z visokotlačno puščico, XXL-puščico za peno in ščetko za peno. Izvedba iz nerjavečega jekla z nihajočim področjem 360° za možnost križnega kroženja.

Dvojna strešna vrtalka

Za visokotlačno puščico in ščetko za peno (npr. na prostem pralnem prostoru). Izvedba iz nerjavečega jekla z nihajočim področjem 360°.

Komplet za vgradnjo v pralnico na prostem

Napeljava iz jekla, pocinkana, vozna višina 4.000 mm. Komplet za vgradnjo je pripravljen, da se vključi dvojna stropna vrtalka.

Oskrbovalna tehnika

Nizkotlačni poslovni proces

Za prihranek vode, elektrike in kemije se opravljajo pralni programi, vroči vosek in splakovanje za sijaj z nizkim tlakom (3 bari) in zmanjšano porabo vode (potencial prihranka je do 80% v nasprotju z visokotlačnim delovanjem). Vroči vosek in Permeat se nanašata bolj ciljno brez zameglitve. Za vezavo strank lahko upravljalec da naprej del cenovnih prihrankov preko podaljšanega trajanja programa. Stranka dobi več za isto ceno.

Oskrba z visokim tlakom

Visokotlačni regal, preprost za vzdrževanje, je opremljen z visokovrednimi batnimi črpalkami. Inovativna tlačno-motorna kombinacija prinaša s svojimi 950 vrtljajev/min. močan delovni pritisk od pribl. 85 barov pri 10l/min. Regal visokoltačne tlačilke je možno vgraditi tudi v zakotnem tehničnem prostoru. Visokokvalitetni vgradni deli in cevna napeljava iz nerjavečega jekla zagotavljajo dolgo življenjsko dobo in optimalno funkcionalnost.

Ogrevalna naprava s tehniko kalorične vrednosti

Za znižanje ogrevalnih stroškov stavi Christ z okolju prijazno kalorično vrednostjo. V nasprotju z običajnimi grelnimi napravami se tukaj odpadli izpušni plini pri izgorevanju olja in plina speljejo dodatno preko toplotnega izmenjevalca. Ta pri tem pridobljena toplota se doda topli vodi. V primeru, da želi upravljalec na strehi pralnice vgraditi solarne kolektorje, je možno vgraditi v grelno napravo ustrezni priključek za izkoriščanje pridobljene toplote sončnega sevanja.

Ploščni toplotni izmenjevalec

Prenos toplote od ogrevalnega krogotoka toplotne naprave na od tega ločen dotok vode za oskrbo visokega tlaka. Z vgradnjo ustrezne priključne priprave je lahko dodatno ogrevano v temeljnih ploščah pralnice tudi talno ogrevanje. S tem se onemogoči zmrzal na pralni plošči.

Upravljanje

“TOUCH ME” Touchscreen upravljanje

Preprost in pregleden dostop operaterja preko centralne nadzorne plošče na dotik. Plošča/panel se vgradi v vratni element upravljalne omare. Upravljanje sledi s prstom ali z ob strani nastavljenim pisalom za zaslone. Če se predvideva napeljati na lokacijo stikalne naprave tudi internetni priključek, se lahko na upravljalni plošči upravlja tudi na daljavo preko interneta. Tako so prilagoditvene nastavitve ali prodajne poizvedbe možne tudi brez fizične prisotnosti upravljalca.

Upravljalna omara

Garancija za varno upravljanje in nadzor naprave. Prosto spominsko programsko upravljanje omogoča brez težav tudi preureditve v prihodnje. Spominsko programsko upravljanje, kompletno žično prepleten 400V-učinkovitostni del, stikalo vklopa motorja in frekvenčni pretvornik so obvarovani in nastanjeni v lakirani omari iz jeklene pločevine.

Preostali pripomočki

Osvetljava boksov

Energetsko varčno ploska LED-osvetljava skrbi za optimalno osvetljavo v pralnih boksih.

Menjava denarja s tiskanjem bonov

Vnos bankovcev in kovancev, izdaja kovancev ali žetonov za negotovinsko pranje na pralnem prostoru.

Odjemalno mesto tople vode

Oddaja tople vode proti plačilu. Dobavljiva kot prostostoječa ali vgradna različica. Za stranke, ki želijo prati z lastnimi gobami.

Vezava strank

Pralni skrbnik – blagajniški avtomat – več kot le menjava denarja

Visokovredni blagajniški avtomat z jekleno čelno ploščo in vgrajenim 8,4“ neprebojnim ekranom na dotik (15“ dobavljiv z doplačilom) ne pušča nobenih neizpolnjenih želja v njegovem delovanju.

Ta naprava omogoča:

  • Menjava denarja v kovancih in bankovcih (izdaja možna v kovancih ali žetonih).
  • Nakup kartic za stranke z možnostjo naložbe (z integriranim transponder čipom), izdaja kartice proti plačilu pologa na avtomatu.
  • Polog na kupljeno kartico direktno na avtomatu z izbrano denarno vrednostjo za uporabo kot debetno kartico.
  • Kolikor višje je vplačilo, toliko višji je nastavljivi dobropisni bonus (npr. naložba s 50 € = 10% dobropisni bonus, to pomeni knjiženje za 55 € na kartico).

Korist za upravljalca pralnega prostora:

  • vezava strank
  • brezobrestni kredit za upravljalca s predplačilnimi postopki
  • možno negotovinsko poslovanje postrežbne ureditve (stranke brez kartic plačajo pri kovančniku ali postrežbni ureditvi z žetoni. Žetoni se dobijo pri menjavi denarja na blagajniškem avtomatu).

Nadaljnje prednosti: Avtomat je lahko uporaben tudi za navigacijo portalne pralne naprave (vgradnja avtomata na steno pri vhodu portalne naprave).

Želeni pralni program portalne naprave se izbere na zaslonu na dotik in se plača ali z gotovino (kovanci ali bankovci) ali pa se plača s kartico stranke. Za navezavo na Christ portalno napravo je potreben UBT-S in Wash-Manager-Interface/ vmesnik pralnega upravljalca.

Plačilo s karticami na samopostrežnih pralnicah

V poslovanje postrežbne ureditve UBT WPS se vgradi čitalec kartic s tipko za predizbor knjiženja vsote in prikazovalnega zaslona (prikaže dobropis na kartici ali izbrano vsoto za vknjižbo). Po predizboru in prislonu napolnjene kartice se vsota prenese na UBT. Vsota se prikaže na LED-prikazovalnem okencu in je lahko uporabljena za pranje.